Tippek – Barátságos védekezés a rovarok ellen – a Vape szakértőitől.

 

 

 

 

 

Szúnyog

 

Hangyák

Leggyakrabban a konyhában találkozhatunk velük, ahová a leesett kenyér morzsák csábítják őket.

 

Népi praktika:

A bejárati ajtó köré és az ablakpárkányokra őrölt szegfűszeget szórunk, vagy a küszöböt és a párkányokat kenjük be ecettel, ill. terpentinnel. Nyáron a paradicsom szárával, a levendulavirággal és a diófalevéllel is távol tarthatjuk ezeket a hívatlan vendégeket.

 

Vape megoldása:

A Vape Csótány-és hangyairtó spray dupla szórófejjel a biztonságos célzást és azonnali hatást eredményez. A Hangyairtó csalétek pedig 3 hónapon át hatékony.

 

 

 

Szúnyog

 

Darazsak

A darázscsípés során olyan méreganyag kerül a bőrbe, amely erős helyi reakciót, gyulladást vált ki. A szájkörnyéki csípésekor a közelben lévő gége ödémája miatt akár fulladás is létrejöhet. Több csípés vagy arra érzékeny ember esetén súlyos, allergiás reakció alakulhat ki szédüléssel, ájulással, a vérkeringés összeomlásával.

 

Népi praktika:

Darázs távoltartására a legalkalmasabb az ecetsav vagy a szalmiákszesz: előbbivel át kell mosni az ablakpárkányt és a küszöböt, utóbbiból pedig egy keveset egy edénybe kell önteni.

 

Vape megoldása:

A Vape Darázsirtó aeroszol 6 méteres távolságból biztonságosan alkalmazható, így elkerülhetjük, hogy közeli kontaktusba kerüljünk a veszélyes rovarokkal.

 

 

Szúnyog

 

Csótányok

A csótány elsősorban fertőző betegséget terjeszt (baktérium, féregpete, gomba, vírus), de a közvetlen érintkezés allergiás reakciót is kiválthatnak az emberben. Előfordulhat azonban, hogy a csótány éjszaka az emberre támad, és megrágja áldozatuk körmeit, szemhélyát, vagy ajkait, amelynek következtében súlyos lelki sérüléseket szenvedhet áldozatuk. Ilyen esetekben nem ritka a rovarok elleni erős félelem (inszektofóbia) kialakulása is.

 

Népi praktika:

Kiváló házi szer a csótányok elpusztítására a nyers uborka. Nyers, jó érett uborkát szeleteljük karikára és helyezzük esténként a csótányok által elfoglalt helyekre. Az uborkát evő csótány elhullik, és másnap összegyűjthetők. Ha a csótányokat semmiképp nem tudjuk elűzni, kiirtani, vegyünk egy sündisznót és tartsuk a lakásban. Az ügyes állat néhány hét alatt kipusztítja őket.

 

Vape megoldása:

Gyors és hatásos megoldás a Vape Csótányirtó csalétek, melyet a csótányok felkeresik, elfogyasztják majd elpusztulnak. A műanyag dobozkákat a csótányok által kedvelt helyekre helyezzük ki (mosogató alá, hűtőszekrény és szeméttároló mögé, WC csésze és fürdőkád mellé).1 m²-re legalább 4 dobozt ajánlott kitenni. A csalétek hatását 3 hónapon át megőrzi.